Robin – ujumine ja logopeed

Kes juba ammu blogi loeb, see teab, et Robin käis terve esimese eluaasta ilusti ujumas. Peale seda oli elu kiirem ja nohusid rohkem ning käisime siis, kui võimalus oli. Soojadel maadel reisil olles on ta aga alati vaimustuses, kui saab basseinis olla terve päeva ja seal ei ulatugi jalad põhja nagu enamuses meie ujulate lastebassudes. Kui sel sügisel lasteaiaga ujumine pihta hakkas, siis Robin oli ju esimene, kes karjus, et tema sinna kindlasti ei lähe ja jeesusmaria, mis asja te üldse korraldate?!?

Ilmselgelt läks ta lõpuks ilusti ja lisaks sellele on tunnis siiani tubli olnud ning ootab ujumisepäevi väga palju. Kuna nad seal ka ujuvad lastebasseinis, mis on madal, siis ega ma suuri tulemusi küll paari nädalaga ei oodanud aga täna käisime kahekesi Laulasmaal ja.. laps oskab ju ujuda! Eelkõige muidugi vee all aga siiski! Näha on, et tehnika on juba parem ja tegevus on eesmärgiga edasi liikuda, mitte kätega niisama vehkida. Sukelduda on talle alati väga meeldinud ja täna ma imestasin, et ta ju hoiab kauem hinge kinni, kui mina! Väga uhkeks teeb igal juhul ja annab aina enam kinnitust, et tegu on sportliku lapsega, kes tuleb ikka veel kuskile trenni panna, sest ta iga päev ikka ise seda küsib ka. 


Mis puutub aga muidu Laulasmaa Spasse, siis minule seal nii meeldib. Vesi on soe, koht hubane ja puhas. Kui veab ka, siis on inimesi vähe. See uus spa ala on veel errrriti mõnus ja need saunad nii ilusad ka. Robini lemmik saun on ilmselgelt soolasaun ja minul endal aroomisaun. Ka Jaapani vannis käime me kõik alati ning viimasel ajal Robiniga ka Soome saunas ja välibasseinis. Tahaks väga talvel lasta Robinil hüpata saunast lumme – nii mõnus karastus! 

Enne ujumist käisime aga Ott ja Matilda kohvikus ning korjasime tammetõrusid! Kott Robini seljas ongi tema ujumisekott ja kuigi see tundub mulle nii suur, siis tegelikult on ta õnneks pigem väga kerge 🙂 


Hoopis muul teemal aga ka ehk natukene logopeedist. Robin on ka üle-eelmisel aastal logopeedi juures käinud ja siis tuli sealt üsna positiivne tagasiside. Soovitustes oli, et räägiksime lapsega rohkem aga see tundus naljakas.. Eks teadjad saavad aru aga lühidalt öeldes – me räägimegi kõik koguaeg. Ka jaanuaris käis logopeed meie lasteaias ja ei näinud vajadust, et Robin peaks tema vastuvõtul käima. Tagasiside oli positiivne ja tema kõneareng eakohane. 

Sel esmaspäeval aga käis uus logopeed asja hindamas. Osade lastega lasteaiast ta juba tegeleb ja Robin “vaadati” ka nüüd üle. Üldine kõneoskus on eakohane ja tubli aga R täht polevat korralikult kõnesse kinnistunud. On küll R tähe vibratsioon aga natukene oleks vaja seda põrisemist harjutada. Logopeed küsis kas soovime iganädalaselt tema abi ja muidugi olime sellega nõus. See on väike hind, mis tuleb maksta korraliku kõneoskuse eest! Saime koju kaasa ka esimese harjutuselehe ja oleme kolM korda need juba läbi teinud. Nii kuulates on tõesti Robini R täht natukene nagu nõrk aga igapäevases kõnes ei panegi seda tähele. Igal juhul on meil logopeedi üle hea meel ja ta ise ennustas, et ega selle probleemiga kaua ei lähe. Samas mingu või aasta lõpuni, peaasi, et korda saab. Ma ise ei muretse tegelikult üldse ja Robin ka seda kuidagi negatiivselt ei võta – logopeedi on tore ja meeldib vist kõikidele lastele ning Robin pigem on rõõmus, et saab ka seal käia. Tund kestab 30 minutit ja seal on kohal ainult logopeed ja üks laps. Kuna see toimub lasteaia ajal, siis väga mugav lahendus meile kõigile. 

Kui Robin üleöö lõpetaks ka selle, et ta igale asjale vastu midagi ütleb, siis oleks elu täitsa lill. Nii kahjuks vist aga ei lähe. Ma kahtlustan, et see, et kõike tuleb 10x öelda on lihtsalt aeg, mis tuleb üle elada ja millele ideaalselt ja ühest lahendust ei olegi. Vahepeal mul ongi tunne, et ma pean igat asja poolkarjudes ütlema, kuid samas on teine päev täiesti lihtne ja kerge meile kõigile. Nii see elu käib, kui on lihtsalt liiga palju emotsioone 🙂 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: