Restoran NOA

Kui NOA avati, siis kõik jooksid sinna tormi. Mina mitte, ma ju teadupärast ei söö enamusi häid asju maailmas. Mida aeg edasi, seda rohkem sai koht kiita ja kõik muudkui ütlesid, et on ikka imeline koht. Vaatasin piltidelt seda vaadet ka alati ja kadestasin. 

Nüüd on asjad aga nii kaugel, et ma olen marujulgeks enda kohta läinud ja proovin uusi asju tasakesi küll. Oleme suve jooksul üsna palju ringi liikunud ja ma olen rekordarvu uusi asju proovinud. Kevadel õnnestus Kaijal mulle isegi üks karp sisse sööta.. Okei, poolenisti. Igal juhul otsustasin ma, et vot, prooviks ka selle NOA ära. Raido on seal käinud ja kuna see talle kõige lemmikumaks ei saanud, siis ma otsustasin Mirjami kutsuda. Meil on mingi “oma asi” vist varsti, et me käimegi lihtsalt erinevates kohtades sööma. Eelistame magusat aga soolane sobib ka. 

Võtsingi Mirjuška eile peale ning sõitsime Viimsi poole. Esimene märkus – parkimisega on seal natukene kehvasti, kui restoran on täis. Meie pidime parkima natukene eemale. Tegelikult ei olnud sellest midagi hullu aga kui keegi pole käinud ja plaanib minna, siis teab arvestada. Uksel võttis meid vastu tore naisterahvas ja juhatas lauda. Kui olime maha istunud, siis saime rahulikult ringi vaadata ning tõesti.. ilus oli seal. Selline hubane ja samas moodne atmosfäär. Muusika oli mahe ja meeldiv, vaade muidugi suurepärane. Teine märkus – me istusime väikesed lauas kus oligi kaks tooli, seega kotti ei olnud kuskile panna. Teenindaja ei pakkunud ise ka mingit lahendust ja ma siis lõpuks küsisin, et kus ma enda koti võiksin panna. Lauda toodi kotihoidja, seega mure lahendatud. Samas nõme niimoodi toriseda aga ma eeldaks, et sellises restoranis teenindaja ise pakuks seda. 

Mis puutub muidu meie teenindajasse, siis tema kohta midagi paha küll öelda ei ole. Ta oli jutukas, tore, sõbralik ja pädevate teadmistega. Aitas meil valikut teha ja soovitas julgelt. Kogu aja oli ta kuskil silmapiiril, nõud koristas kiiresti ära ja küsis ka kuidas toit maitses. V.a magustoidu kohta aga sellest varsti.. 

Mina tellisin eelroaks peedirisotto kitsejuustuga, pearoaks grillitud koha karulaugu-kartulipüreega ja magustoiduks sooja shokolaadi.. asja. Mirjam sõi eelroaks meloni salatit, pearoaks foie grad (kindlalt ei kirjutada seda nii, sest ta on ju foie gras..) ja magustoidu valis sama. Mirru jõi mingit korianderi ja meloni jooki ning mina pirni, värske kurgi ja tilli mockteili. Kui nüüd toitu kommenteerida, siis eelroad olid imehead. Mirjami salat oli selline, et ma tahaks seda praegu kohe ja minu peedirisotto oli tegelikult sellise suurusega, et ta oli vist pearoaks mõeldud. Kitsejuustu oli piisavalt palju – tavaliselt on vähe. Ma jätsin enda eelrooga natukene järele, sest ta oli rammus ja kartsin, et muidu pearooga ei mahu enam. Mirjam plaanis sama teha aga salat oli nii hea, et ta ei suutnud järgi jätta 🙂


Pearoogadega läks natukene teisti. Mirjami foie gras oli pandud väikeste burgerisaiade vahele. Mina ei proovinud aga ta ütles, et sai oli liiga palju. Sai tundus ka natukene kuiv. Mina olin enda pearoas ka natukene pettunud. Minu arust oli kalanahk natukene kõrbemaitsega 😦 Võib olla see pidigi nii olema aga mulle ei maitsenud. Püreega oli vist tehtud mingisugust “gurmaanlust” (uus sõna, jep) ja see oli keskelt nagu vesi. Kahvliga seda süüa oli ebamugav. Muidu maitse oli väga hea. 


Magustoiduga me palusime natukene viivitada. Jalutasime korraks õue ja tegime paar Facebooki pilti. Kui magustoit lõpuks saabus, siis teenindaja ütles, et võtke põhjast kohe suur amps, et soe shokolaad on seal all. Mida aga ei olnud, oli soe shokolaad. Toasoe ehk tõesti.. Seal magustoidus oli veel vaarikaid, mustikaid ja valget shokolaadi aga nägi ta välja täpselt selline asi, mida teeks ise kodus. Ja kahjuks maitses ka nii. Nii fänsi restorani kohta oli see küll pettumus 😦 


Kokkuvõttes annaks 5 palli süsteemis.. 3,5 vist. Eks sellisesse kohta minnes on ju ootused ka kõrged, kuid samas, miks ei peaks – ikkagi Eesti parim ju? Samas seda peedirisottot ja Mirru salatit võiks vabalt kohe sööma sinna minna. Aga Ruhe risottot ei ületa siiani miski.. 🙂 


Palun aga arvesse võtta, et maitsed on erinevad ja minu oma ei pruugi üldse olla selline nagu Sinul – minemata jätta ei soovitaks kellelgi 🙂 

6 Comments (+add yours?)

 1. A@hot.ee
  Sep 04, 2016 @ 12:14:02

  Palju teil arve läks?

  Reply

 2. Cherry
  Sep 04, 2016 @ 18:57:22

  Vau, ma kadestan Eesti hindasid! Ainult 81 kahepeale? Voi see 1 inimese kohta? Ma elan Hispaanias ja siin taiesti keskparases restoranis tuleb samasugune arve. Kallimas hinnaklassi restoranis alla 140 euroga kahele hakkama ei saa.

  Reply

 3. A@hot.ee
  Sep 05, 2016 @ 18:13:24

  Sellepärast sa mulle meeldidki, sa vastatad alati kui midagi küsida. Ja hinnad olid tõesti ok. Olen alati selliseid kohti hindade pärast vältind. Aga tundub, et pole põhjust. Aitähh avameelsuse eest.

  Reply

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: